Silvia: Guambiano mercado

Iedere dinsdag, marktdag, komen leden van de Guambiano-gemeenschap vanuit hun omliggende dorpen naar Silvia om fruit, groenten en handwerk te verkopen. Het is geen toeristenmarkt: groenten en fruit, rauw vlees, goedkope kleding en huishoudelijke artikelen domineren. De belangrijkste attractie is het zien van de Guambiano zelf in traditionele kleding.

Bijna alle Guambiano verkleden zich; mannen in blauwe rokken met een roze pony en bolhoeden, vrouwen in handgeweven kleding en kralenkettingen, druk ronddraaiende wol. Ze reizen in chivas (kleurrijke traditionele bussen) en verzamelen zich rond het belangrijkste plein.

Categorieën Pictures, Pictures Colombia, Pictures Silvia, Zuid-AmerikaTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close