Armenia: Valle de Cocora

De Cocoravallei (Spaans: Valle de Cocora) is een vallei gelegen in het departement Quindío in Colombia. De vallei, die in de Cordillera Central ligt, maakt deel uit van het Nationaal natuurpark Los Nevados. Hier komt de nationale boom van Colombia, de Ceroxylon quindiuense of waspalm veelvuldig voor. De vallei, die in het Andesgebergte ligt, is rijk aan meer flora en fauna, veel daarvan is met uitsterven bedreigd. De Cocoravallei maakt deel uit van een natuurpark, ingericht om de biodiversiteit te beschermen. De vallei is te bereiken per jeep vanuit het nabijgelegen toeristische stadje Salento.

De vallei, ongeveer 24 kilometer ten noordoosten van de stad Armenia ligt op een hoogte van 1800 tot 2400 meter. Om de bijzondere waspalmen en de andere endemische soorten van de vallei te beschermen, werd op 16 september 1985 het gebied tot natuurlijk heiligdom verklaard door de toenmalige president Belisario Betancur. De westelijke Pacifische winden hebben geen invloed op de vallei door de bescherming van de meer naar het westen gelegen gebergten. Dit zorgt voor een vochtig klimaat in de vallei waardoor een uniek ecosysteem van nevelbos is ontstaan. Het regent er bijna dagelijks en de gemiddelde jaartemperatuur is in de niet ver van de evenaar gelegen vallei slechts 15°C, met een maximum van 25°C en minimumtemperaturen tot onder het vriespunt.

Categorieën Pictures, Pictures Armenia, Pictures Colombia, Zuid-AmerikaTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close