Dag 16: Yangshuo

Na twee weken was mijn lichaam behoorlijk afgemat en waren een massage en accupuctuursessie meer dan welkom. Mijn masseuse was ongeveer anderhalve meter groot maar had de kracht om mij dood te duwen. Zeggen dat het op het moment zelf deugd deed durf ik zeker niet te beweren maar nadat mijn persoonlijke beul haar werk gedaan had voelde ik mij wel herboren. De accupunctuursessie was een nieuwe ervaring en misschien niet meteen voor herhaling vatbaar. Je denkt er beter niet te veel over na dat er zes naalden een half uur in je lichaam blijven zitten. Bijkomend probleem is dat het niet geheel pijnloos is dus je moet er wel iets voor over hebben.

accupunctuur 1accupunctuur 2

De rest van de dag hadden we uitgebreid de tijd om West Street en de omgeving van het hotel te ontdekken. Een belevenis is de plaatselijke markt met eten en drinken. Verscholen in een hoekje zagen we iets waarvan we witen dat het bestond maar niet hadden gedacht dat we het zouden zien: honden opeengepakt in een hok, klaar voor de slacht. Net op het moment dat wij er waren was er net een hond geslacht, werden de haren er afgebrand en werd het karkas op een haak gespiest. Voor ons ondenkbaar om te doen en afschuwelijk om te zien maar in China en dan vooral op het platteland de normaalste zaak ter wereld.

Yanghsuo divers (12)Yanghsuo divers (17)Yanghsuo divers (18)Yanghsuo divers (20)Yanghsuo divers (21)Yanghsuo divers (27)Yanghsuo divers (47)

Het was een van de warmste dagen van de hele reis en waren dus verplicht om een terrasje meer te doen. Reizen kan soms lastig zijn …

Yanghsuo divers (31)Yanghsuo divers (41)Yanghsuo divers (43)Yanghsuo divers (48)Yanghsuo divers (49)Yanghsuo divers (51)

Tussen twee terrasjes door bezochten we ’s avonds ook nog het klank- en lichtspel. Elke avond is het water van de Li-rivier het toneel van spectaculair theater. In het schijnsel van het maanlicht voeren maar liefst 600 dansers en een aantal lokale vissers een show op vol muziek, dans, kleur en licht, geregisseerd door de beroemde regisseur Zhang Yimao. Omdat het spektakel in de buitenlucht wordt opgevoerd, wordt steeds op creatieve manier ingespeeld op de weersomstandigheden van die dag: wanneer het regent krijgen zelfs de druppels een bijrol in het verhaal. Een indrukwekkend schouwspel en meer dan de moeite waard.

Yanghsuo divers (64)Yanghsuo divers (66)Yanghsuo divers (68)Yanghsuo divers (70)

Categorieën 2018 China, Dag 16: YangshuoTags

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close