Pingyao: Shuangling Temple

De Shuangling-tempel staat bekend als het ‘geschilderde sculpturenmuseum’. Het herbergt meer dan 2000 kleurrijke sculpturen die de uitstekende vaardigheden van de ambachtslieden van de Song-, Yuan-, Ming- en Qing-dynastieën weerspiegelen. In 1997 werd het door de UNESCO opgenomen als een belangrijke culturele site.

Oorspronkelijk heette de Shuanglingtempel de Zhongdu-tempel, maar deze werd tijdens de Song-dynastie (960-1127) omgedoopt tot Shuangling. In het Chinees betekent Shuang twee en Lin, bos. De tempel dankt zijn naam aan een boeddhistisch verhaal. Volgens een boeddhistische soetra ging Sakyamuni, de grondlegger van het boeddhisme was, het nirvana onder twee bomen binnen. Vandaar de naam Shuangling.

De tempel, gebouwd in 571, heeft een geschiedenis van ongeveer 1.400 jaar. Het bestaat uit tien grote en kleine zalen en de sutra-chanting-hal en de monnikenkamers.

The Shuangling Temple is reputed to be the ‘ancient painted sculptures museum’. It houses more than 2,000 colorful sculptures reflecting the exquisite skills of the artisans of the Song, Yuan, Ming and Qing Dynasties. In 1997, it was included in the World Heritage List by UNESCO as an important cultural site.

Originally, Shuangling Temple was called the Zhongdu Temple but it was renamed Shuanglin during the Song Dynasty (960-1127). In Chinese, Shuang means two or double, and Lin, forest. The temple got its name from a Buddhist story. According to the Buddhist sutra, Sakyamuni who was the founder of Buddhism, entered nirvana under two trees; hence, its name Shuangling. Reconstructed in 571, the temple has a history of about 1,400 years. It consists of ten large and small halls, and the sutra chanting hall and the monks’ rooms.

Categorieën Azië, Video, Video China 2018, Video PingyaoTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close