Chengdu: Tianfu Square

Het Tianfu-plein, het symbool van Chengdu, bevindt zich in het centrum van de stad. Als het grootste stadsplein in het zuidwesten van China geniet het dezelfde bekendheid in Sichuan als het Tiananmen-plein in Beijing. Met een oppervlakte van 88,368 km² is het plein een publiekstrekker dat wordt omringd door wolkenkrabbers.

Het plein is gelegen in het centrum van het commerciële en zakelijke district van de stad en populair bij zowel de lokale bevolking als de toeristen. De metrolijn 1 en lijn 2 van de stad kruisen elkaar hier, waardoor het plein een transferstop is en een ontmoetingsplaats voor toeristen. Het plein is bedekt met lichtgekleurd graniet en is omzoomd met bomen en bloemen. Het is een ontmoetingsplaats waar mensen kunnen uitrusten en de moderne ontwikkeling van Chengdu komen waarderen.

Tianfu Square, the symbol of Chengdu, is located in the city center. Being the largest city square in southwest China, it enjoys similar position and fame in Sichuan as Tiananmen Square in Beijing. With an area of 105,687 square yards, the square is a special sight encircled by skyscrapers.

Tianfu Square is the busiest area in the Commercial and Business District (CBD) of the city, and popular with both the locals and the tourists. The city metro line 1 and line 2 meet here, making the square a transfer stop and gathering place for tourists. Paved with light-colored granite and lined with trees and flowers, the square is an open leisure place for people to have a rest and appreciate the modern development of Chengdu.

Categorieën Azië, Video, Video Chengdu 2018, Video China 2018Tags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close