Dag 12: Kurashiki

Voor onze eerste dag in Kurashiki trokken we er al direct op uit. Via de trein en de bus gingen we naar de Korakuen-tuin en het kasteel van Okoyama. De trein nemen in Japan is eigenlijk al een avontuur op zich: door de weinige Engelstalige hulp moet je maar hopen dat je op de correcte trein zit. Gelukkig verliep alles vlotjes en na een kort busritje van het station waren we klaar voor een bezoek aan Korakuen, een van de mooiste tuinen van Japan.

De lokale leenheer van Okayama gaf opdracht tot de bouw van Korakuen in 1687 als een plaats van vermaak voor de regerende familie en een locatie voor het ontvangen van belangrijke gasten, waarbij het publiek soms werd toegelaten. In 1884, een paar jaar na het einde van het feodale tijdperk, werd Korakuen eigendom van de stad en werd geopend voor het publiek.

img_5994img_5997img_6011img_6017-kopieimg_6021-kopieimg_6026-kopie

De tuin leed ernstige schade door overstromingen in 1934 en bombardementen tijdens de oorlog maar werd altijd hersteld in zijn oorspronkelijke staat dankzij de accurate administratie van de tuinontwerpers. Korakuen is een ruime tuin met de typische kenmerken van een Japanse landschapstuin: een grote vijver, beken, wandelpaden en een heuvel die dienst doet als een uitkijkpunt. Vrij uniek voor een Japanse tuin zijn de ruime gazons. Ook kerselaars en esdoorns, thee- en rijstvelden, een boogschietbaan en een vogelhuis voor kraanvogels zijn aanwezig.

img_6014img_6029-kopieimg_6067img_6094img_6097img_6103-kopie

 

Net naast de tuin ligt het kasteel van Okoyama. De toren van het kasteel van Okayama werd voltooid in 1597, vernietigd in 1945 en heropgebouwd in beton in 1966. Twee van de wachttorens overleefden het bombardement van 1945 en zijn nu door het Nationaal Agentschap voor Culturele Zaken opgenomen als Belangrijke Culturele Gebouwen. In schril contrast met het witte “Zilverreiger-kasteel” van het naburige Himeji, heeft het kasteel van Okayama een zwarte buitenkant, waardoor het de bijnaam “Kraaienkasteel” of “Kasteel van de zwarte vogel” gekregen heeft.

img_6072-kopieimg_6075-kopieimg_6077img_6110

 

Terug in Kurashiki gingen we ’s avonds nog eens naar de Bikan-wijk. Mooi verlicht maar zo goed als uitgestorven. Net zoals in vele andere steden in Japan is er hier na acht uur weinig meer te beleven.

img_6156img_6157img_6159img_6161

 

 

Categorieën 2016 Japan, Dag 12: Kurashiki, ReisverslagenTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close