Miyajima: Itsukushima Shrine

Het Itsukushima-schrijn is een shintoschrijn en staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Verschillende gebouwen en voorwerpen van het schrijn staan tevens op de lijst van het Nationaal erfgoed van Japan. De geschiedenis van het schrijn gaat terug tot de 6e eeuw. Het is verscheidene malen vernield geweest. Het huidige schrijn dateert uit het midden van de 16de eeuw maar het ontwerp zou al sinds 1168 onveranderd zijn toen de huidige gebouwen werden opgericht in opdracht van generaal Taira no Kiyomori.

 

 

 

Itsukushima Shrine is a Shinto shrine, listed as a UNESCO World Heritage Site. The Japanese government has designated several buildings and possessions as National Treasures. The shrine has been destroyed several times, but the first shrine buildings were probably erected in the 6th century. The present shrine dates from the mid-16th century, and is believed to follow an earlier design from the 12th century. That design was established in 1168, when funds were provided by the warlord Taira no Kiyomori.

itsukushima-shrine-43itsukushima-shrine-42itsukushima-shrine-41itsukushima-shrine-40itsukushima-shrine-39itsukushima-shrine-38itsukushima-shrine-37itsukushima-shrine-36itsukushima-shrine-35itsukushima-shrine-34itsukushima-shrine-33itsukushima-shrine-32itsukushima-shrine-31itsukushima-shrine-30itsukushima-shrine-29itsukushima-shrine-28itsukushima-shrine-27itsukushima-shrine-26itsukushima-shrine-25itsukushima-shrine-24itsukushima-shrine-23itsukushima-shrine-22itsukushima-shrine-21itsukushima-shrine-20itsukushima-shrine-19itsukushima-shrine-18itsukushima-shrine-17itsukushima-shrine-16itsukushima-shrine-15itsukushima-shrine-14itsukushima-shrine-13itsukushima-shrine-12itsukushima-shrine-11itsukushima-shrine-10itsukushima-shrine-9itsukushima-shrine-8itsukushima-shrine-7itsukushima-shrine-6itsukushima-shrine-5itsukushima-shrine-4itsukushima-shrine-3itsukushima-shrine-2itsukushima-shrine-1

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Japan, Pictures MiyajimaTags ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close