Buenos Aires: La Recoleta

De begraafplaats La Recoleta bevat de graven van bekende en beruchte mensen waaronder Eva Perón, presidenten van Argentinië, Nobelprijswinnaars, de stichter van de Argentijnse marine en een kleindochter van Napoleon. In 2011 bekroonde de BBC deze plek als een van de mooiste begraafplaatsen ter wereld en in 2013 plaatste CNN La Recoleta in hun top 10 van mooiste begraafplaatsen wereldwijd.
De monniken van de Orde van de Recoletos kwamen hier in dit gebied aan, toendertijd de buitenwijken van Buenos Aires, in het begin van de achttiende eeuw. De begraafplaats is gebouwd rond hun klooster en een kerk, Onze Lieve Vrouw van Pilar (Iglesia de Nuestra Señora del Pilar), gebouwd in 1732. De orde werd ontbonden in 1822 en de tuin van het klooster werd de eerste openbare begraafplaats in Buenos Aires.
De site, gelegen op een oppervlakte van 5,5 hectare, bevat 4691 bovengrondse graven, waarvan er 94 tot Nationale Historische monumenten zijn verklaard door de Argentijnse regering en beschermd worden door de staat. De ingang van de begraafplaats is versierd met neo-klassieke poorten met hoge Dorische zuilen. De begraafplaats bevat veel uitgebreide marmeren mausolea, versierd met beelden, in een grote verscheidenheid van architecturale stijlen, zoals art deco, art nouveau, barok en neo-gotiek. De meeste materialen, gebruikt tussen 1880 en 1930 voor de bouw van de graven, werden ingevoerd uit Parijs en Milaan.

La Recoleta Cemetery contains the graves of notable people, including Eva Perón, presidents of Argentina, Nobel Prize winners, the founder of the Argentine Navy, and a granddaughter of Napoleon. In 2011, the BBC hailed it as one of the world’s best cemeteries and in 2013, CNN listed it among the 10 most beautiful cemeteries in the world.
The monks of the Order of the Recoletos arrived in this area, then the outskirts of Buenos Aires, in the early eighteenth century. The cemetery is built around their convent and a church, Our Lady of Pilar (Iglesia de Nuestra Señora del Pilar), built in 1732. The order was disbanded in 1822, and the garden of the convent was converted into the first public cemetery in Buenos Aires.
Set in 5.5 hectares (14 acres), the site contains 4691 vaults, all above ground, of which 94 have been declared National Historical Monuments by the Argentine government and are protected by the state. The entrance to the cemetery is through neo-classical gates with tall Doric columns. The cemetery contains many elaborate marble mausoleums, decorated with statues, in a wide variety of architectural styles such as Art Deco, Art Nouveau, Baroque, and Neo-Gothic, and most materials used between 1880 and 1930 in the construction of tombs were imported from Paris and Milan.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close