Blyde River Canyon

De Blyde River Canyon is 25 kilometer lang en is gemiddeld ongeveer 750 meter diep. Het hoogste punt van de canyon, Mariepskop, ligt 1944 meter boven de zeespiegel, terwijl het laagste punt waar de rivier de canyon verlaat iets minder dan 561 meter boven de zeespiegel ligt. Blyde betekent “blij” of “gelukkig” in het Nederlands, een naam die afgeleid is van een expeditie van Voortrekkers. De ‘blije rivier ‘ werd zo genoemd in 1844, toen Hendrik Potgieter en anderen veilig terugkeerden naar de rest van de trekkers die hen dood hadden gewaand.

The Blyde River Canyon is 25 kilometres in length and is, on average, around 750 metres deep. The highest point of the canyon, Mariepskop, is 1,944 metres above sea level, whilst its lowest point where the river leaves the canyon is slightly less than 561 metres above sea level. Blyde means “glad” or “happy” in Dutch, a name derived from a voortrekkers’ expedition. The ‘happy river’ was thus named in 1844, when Hendrik Potgieter and others returned safely from Delagoa Bay to the rest of their party of trekkers who had considered them dead.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close