Hluhluwe National Park part 2

Hluhluwe-Imfolozi Park is het oudste natuurreservaat in Afrika. Het heeft een oppervlakte van 960 km² en staat bekend om zijn rijke fauna. Het park is het enige door de staat onderhouden reservaat in KwaZulu-Natal waar de big five voorkomen. Dankzij de grote inspanningen op het gebied van conservatie heeft het park nu de grootste populatie witte neushoorns ter wereld. In het park liggen verschillende nederzettingen uit de steentijd. Het gebied was oorspronkelijk een koninklijk jachtgebied voor de Zulu’s maar werd een natuurreservaat in 1895.

Hluhluwe–Imfolozi Park is the oldest proclaimed nature reserve in Africa. It consists of 960 km² of hilly topography and is known for its rich wildlife and conservation efforts. The park is the only state-run park in KwaZulu-Natal where all the big five game animals occur. Due to conservation efforts, the park now has the largest population of white rhino in the world. Throughout the park there are many signs of Stone Age settlements. The area was originally a royal hunting ground for the Zulu kingdom but was established as a park in 1895.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close