Temple of Kataragama & Yala NP

Yala National Park werd een wildreservaat in 1900 en is, samen met Wilpattu, een van de eerste twee nationale parken van Sri Lanka. Het park is vooral bekend om zijn grote verscheidenheid aan wilde dieren en is belangrijk voor het behoud van de Sri Lankaanse olifanten, Sri Lankaanse luipaarden en watervogels. De tsunami in de Indische Oceaan in 2004 veroorzaakte zware schade aan het Yala National Park en 250 mensen stierven in de omgeving.

Yala was designated as a wildlife sanctuary in 1900, and, along with Wilpattu was one of the first two national parks in Sri Lanka, having been designated in 1938. The park is best known for its variety of wild animals. It is important for the conservation of Sri Lankan elephants, Sri Lankan leopards and aquatic birds. The 2004 Indian Ocean tsunami caused severe damage on the Yala National Park and 250 people died in its vicinity.

Categorieën Azië, Video, Video Sri Lanka, Video YalaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close