Cape Town: Robbeneiland

Robbeneiland is wereldwijd gekend om het feit dat de Nobelprijswinnaar en voormalig president van Zuid-Afrika Nelson Mandela er gevangen zat. Hij spendeerde er 18 van de in totaal 27 jaren dat hij achter de tralies zat voor de val van de apartheid. Sinds het einde van de 17e eeuw werd Robbeneiland gebruikt voor de isolatie van vooral politieke gevangenen. De Nederlandse kolonisten waren de eersten die het eiland te gebruikten als gevangenis. De gevangenis werd gesloten in 1996 en werd uitgeroepen tot een World Heritage Site in 1999.

Robben Island is internationally known for the fact that Nobel Laureate and former President of South Africa Nelson Mandela was imprisoned on Robben Island for 18 of the 27 years he served behind bars before the fall of apartheid. Since the end of the 17th century, Robben Island has been used for the isolation of mainly political prisoners. The Dutch settlers were the first to use Robben Island as a prison. The prison was closed in 1996 and was declared a World Heritage Site in 1999.

 

Robbeneiland 01 Robbeneiland 02 Robbeneiland 03 (melaatsenkerkhof) Robbeneiland 04 Robbeneiland 05 Robbeneiland 06 Robbeneiland 07 Robbeneiland 08 Robbeneiland 09 Robbeneiland 10 Robbeneiland 11 (cel Mandela) Robbeneiland 12 Robbeneiland 13 Robbeneiland 14 Robbeneiland 15 Robbeneiland 16 Robbeneiland 17 Robbeneiland 18 Robbeneiland 19 Robbeneiland 20 Robbeneiland 21

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close