Victoria Falls

David Livingstone, de Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger, zou de eerste Europeaan geweest zijn die de Victoria Falls zag. Op 16 november 1855 overschouwde hij de waterval op wat nu bekend staat als Livingstone Island, een van de twee landmassa’s in het midden van de rivier. Livingstone noemde zijn ontdekking ter ere van koningin Victoria , maar de inheemse naam, “Mosi-oa-Tunya” (“de rook die dondert “) wordt nog steeds gebruikt. Hoewel het noch de hoogste noch de breedste waterval ter wereld is, wordt het beschouwd als de grootste met een breedte van 1,708 meter en een hoogte van 108 meter.

David Livingstone, the Scottish missionary and explorer, is believed to have been the first European to view Victoria Falls on 16 November 1855 from what is now known as Livingstone Island, one of two land masses in the middle of the river, immediately upstream from the falls on the Zambian side. Livingstone named his discovery in honour of Queen Victoria, but the indigenous name, Mosi-oa-Tunya—”the smoke that thunders”—continues in common usage as well. While it is neither the highest nor the widest waterfall in the world, it is classified as the largest, based on its width of 1,708 metres and height of 108 metres, resulting in the world’s largest sheet of falling water.

 

Victoria Falls (1) Victoria Falls (2) Victoria Falls (3) Victoria Falls (4) Victoria Falls (5) Victoria Falls (6) Victoria Falls (7) Victoria Falls (8) Victoria Falls (9) Victoria Falls (10) Victoria Falls (11) Victoria Falls (12) Victoria Falls (14) Victoria Falls (15) Victoria Falls (16) Victoria Falls (17) Victoria Falls (18) Victoria Falls (19) Victoria Falls (20) Victoria Falls (21) Victoria Falls (22) Victoria Falls (23) Victoria Falls (27) Victoria Falls (28) Victoria Falls (29) Victoria Falls (30) Victoria Falls (31) Victoria Falls (32) Victoria Falls (33) Victoria Falls (34) Victoria Falls (35) Victoria Falls (36) Victoria Falls (37) Victoria Falls (38) Victoria Falls (39) Victoria Falls (40) Victoria Falls (42)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close