Bali: Tirta Gangga

Tirta Gangga betekent letterlijk “water uit de Ganges”. De naam verwijst naar het waterpaleis, gebouwd in 1948 door de Raja van Karangasem. Vandaag de dag wordt de benaming gebruikt om te verwijzen naar het gebied dat het waterpaleis en het weelderige platteland errond omvat. Het waterpaleis van Tirta Gangga is een doolhof van zwembaden en fonteinen, omringd door een weelderige tuin met stenen beelden en standbeelden. Het complex werd bijna volledig verwoest door de uitbarsting van de nabijgelegen Mount Agung in 1963, maar is verbouwd en gerestaureerd en heeft opnieuw de authentieke koninklijke pracht zoals voorheen.

Tirta Gangga literally means “water from the Ganges”. Strictly, the name refers to the water palace built in 1948 by the Raja of Karangasem. It is, however, the name widely used to refer to the general area which includes the water palace and the lush rural areas around. Tirta Gangga water palace is a maze of pools and fountains surrounded by a lush garden and stone carvings and statues. The one hectare complex was destroyed almost entirely by the eruption of nearby Mount Agung in 1963. It has been rebuilt and restored and has an air of authentic royal magnificence.

 

Tirtagangga 01 (waterpaleis) Tirtagangga 04 (waterpaleis) Tirtagangga 05 (waterpaleis) Tirtagangga 06 (waterpaleis) Tirtagangga 07 (waterpaleis) Tirtagangga 08 Tirtagangga 09 Tirtagangga 10 Tirtagangga 11 Tirtagangga 12 Tirtagangga 13 Tirtagangga 14 Tirtagangga 15 Tirtagangga 16 Tirtagangga 17 Tirtagangga 18 Tirtagangga 19 Tirtagangga 20

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Bali, Pictures IndonesiaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close