Sillustani

Sillustani is een pre-Inca begraafplaats aan de oevers van Lake Umayo in de omgeving van Puno in Peru. De graven, die boven de grond zijn gebouwd in torenachtige structuren genaamd chullpas, zijn de overblijfselen van het Colla-volk die werden veroverd door de Inca’s in de 15e eeuw. De structuren bevatten de overblijfselen van complete families, hoewel ze waarschijnlijk waren beperkt tot de adel. Veel van de graven zijn opgeblazen door grafrovers, terwijl anderen onafgewerkt werden achtergelaten.

Sillustani is a pre-Incan burial ground on the shores of Lake Umayo near Puno in Peru. The tombs, which are built above ground in tower-like structures called chullpas, are the vestiges of the Colla people who were conquered by the Inca in the 15th century. The structures housed the remains of complete family groups, although they were probably limited to nobility. Many of the tombs have been dynamited by grave robbers, while others were left unfinished.

 

Sillustani 01 Sillustani 02 Sillustani 03 Sillustani 04 Sillustani 05 Sillustani 06 Sillustani 07 Sillustani 08 Sillustani 09 Sillustani 10 Sillustani 11 Sillustani 12 Sillustani 13 Sillustani 14 Sillustani 15 Sillustani 16 Sillustani 17 Sillustani 18 Sillustani 19 Sillustani 20 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close