Sacsayhuaman

Door zijn ligging en zijn immense terrasmuren wordt Sacsayhuaman vaak aangeduid als een fort. Een groot deel van de gevechten in de Heilige Vallei vonden plaats in en rond Sacsayhuaman omdat de site van cruciaal belang was voor het behoud van de controle over de stad Cusco. Uit beschrijvingen en opgravingen op de site blijkt dat er torens en een reeks andere gebouwen op de top stonden. Na de val van Cusco begonnen de Spanjaarden Sacsayhuaman te gebruiken als een bron van stenen voor de bouw van het Spaanse Cusco en binnen een paar jaar werd een groot deel van het complex gesloopt. De site werd verwoest om de nieuwe bestuurlijke en religieuze gebouwen van de stad en de huizen van de rijkste Spanjaarden te bouwen.

Because of its location high above Cusco and its immense terrace walls, this area of Sacsayhuaman is frequently referred to as a fortress. Much of the fighting occurred in and around Saksaywaman as it was critical for maintaining control over the city of Cusco. It is clear from descriptions, as well as from excavations at the site, that there were towers on its summit as well as a series of other buildings. Following the fall of Cusco, the Spaniards began to use Sacsayhuaman as a source of stones for building Spanish Cusco and within a few years much of the complex was demolished. The site was destroyed block-by-block to build the new governmental and religious buildings of the city, as well as the houses of the wealthiest Spaniards.

 

Sacsayhuaman 01 Sacsayhuaman 02 Sacsayhuaman 03 Sacsayhuaman 04 Sacsayhuaman 05 Sacsayhuaman 06 Sacsayhuaman 07 Sacsayhuaman 08 Sacsayhuaman 09 Sacsayhuaman 10 Sacsayhuaman 11 Sacsayhuaman 12 Sacsayhuaman 13 Sacsayhuaman 14 Sacsayhuaman 15 Sacsayhuaman 16 Sacsayhuaman 17 Sacsayhuaman 18 Sacsayhuaman 19 Sacsayhuaman 20 Sacsayhuaman 21 Sacsayhuaman 22 Sacsayhuaman 23 Sacsayhuaman 24 Sacsayhuaman 25 Sacsayhuaman 26 Sacsayhuaman 27

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close