Bangkok: Grand Palace

Het Grand Palace is een complex van gebouwen in het centrum van Bangkok, Thailand. Het paleis is de officiële residentie van de koningen van Siam (en later Thailand) sinds 1782. De koning, het hof en de koninklijke regering verbleven op het terrein van het paleis tot 1925. De huidige monarch, koning Bhumibol Adulyadej (Rama IX), verblijft momenteel in Chitralada Palace, maar het Grand Palace wordt nog steeds gebruikt voor officiële gelegenheden. Verschillende koninklijke ceremonies worden ieder jaar binnen de muren van het paleis gehouden.

The Grand Palace is a complex of buildings at the heart of Bangkok, Thailand. The palace has been the official residence of the Kings of Siam (and later Thailand) since 1782. The king, his court and his royal government were based on the grounds of the palace until 1925. The present monarch, King Bhumibol Adulyadej (Rama IX), currently resides at Chitralada Palace, but the Grand Palace is still used for official events. Several royal ceremonies and state functions are held within the walls of the palace every year.

Categorieën Azië, Video, Video Bangkok, Video ThailandTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close