Bangkok: Wat Pho

Wat Pho is vernoemd naar een klooster in India waar Boeddha zou hebben geleefd. Voor de oprichting van de tempel was de site een centrum van onderwijs voor de traditionele Thaise geneeskunde. De tempel werd gebouwd in 1788 als restauratie van een vroegere tempel op dezelfde site, Wat Phodharam. De tempel werd gerestaureerd en uitgebreid tijdens het bewind van koning Rama III in de negentiende eeuw en werd opnieuw gerestaureerd in 1982. Het beeld van de liggende Boeddha is 15 meter hoog en 43 meter lang.

Wat Pho is named after a monastery in India where Buddha is believed to have lived. Prior to the temple’s founding, the site was a centre of education for traditional Thai medicine, and statues were created showing yoga positions. The temple was created as a restoration of an earlier temple on the same site, Wat Phodharam, with the work beginning in 1788. The temple was restored and extended in the reign of King Rama III, and was restored again in 1982. The image of the reclining Buddha is 15 m high and 43 m long.

Categorieën Azië, Video, Video Bangkok, Video ThailandTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close