Siem Reap: Angkor Wat

Angkor Wat was oorspronkelijk een hindoeïstische tempel maar werd later later een boeddhistisch tempelcomplex en was lange tijd het grootste religieuze monument ter wereld. De tempel werd gebouwd door de Khmer-koning Suryavarman II in de vroege 12de eeuw als zijn staatstempel en uiteindelijke mausoleum . Het doorbrak de Shiva-traditie van de vorige koningen en werd gewijd aan Vishnu. Als best bewaarde tempel van de streek, is het de enige die een belangrijk religieus centrum gebleven is sinds de oprichting. Het is uitgegroeid tot een symbool van Cambodja en kreeg zelfs een plaats op de nationale vlag.

Angkor Wat was first a Hindu, later a Buddhist temple complex and has long been the largest religious monument in the world. The temple was built by the Khmer King Suryavarman II in the early 12th century as his state temple and eventual mausoleum. Breaking from the Shiva tradition of previous kings, Angkor Wat was instead dedicated to Vishnu. As the best preserved temple at the site, it is the only one to have remained a significant religious center since its foundation. It has become a symbol of Cambodia, appearing on its national flag.

 

Angkor Wat 57 Angkor Wat 56 Angkor Wat 55 Angkor Wat 54 Angkor Wat 53 Angkor Wat 52 Angkor Wat 51 Angkor Wat 50 Angkor Wat 49 Angkor Wat 48 Angkor Wat 47 Angkor Wat 46 Angkor Wat 45 Angkor Wat 44 Angkor Wat 43 Angkor Wat 42 Angkor Wat 41 Angkor Wat 40 Angkor Wat 39 Angkor Wat 37 Angkor Wat 36 Angkor Wat 35 Angkor Wat 34 Angkor Wat 33 Angkor Wat 32 Angkor Wat 31 Angkor Wat 30 Angkor Wat 29 Angkor Wat 28 Angkor Wat 27 Angkor Wat 26 Angkor Wat 25 Angkor Wat 24 Angkor Wat 23 Angkor Wat 22 Angkor Wat 21 Angkor Wat 20 Angkor Wat 19 Angkor Wat 18 Angkor Wat 17 Angkor Wat 16 Angkor Wat 15 Angkor Wat 14 Angkor Wat 13 Angkor Wat 12 Angkor Wat 11 Angkor Wat 10 Angkor Wat 09 Angkor Wat 08 Angkor Wat 07 Angkor Wat 06 Angkor Wat 05 Angkor Wat 04 Angkor Wat 03 Angkor Wat 02 Angkor Wat 01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close