Siem Reap: Bakong

De Bakong is de eerste zandstenen tempelberg die gebouwd werd door de heersers van het Khmer-rijk in Angkor. In de laatste decennia van de 9e eeuw diende het als de officiële staatstempel van koning Indravarman I in de oude stad van Hariharalaya, gelegen in een gebied dat tegenwoordig Roluos heet.

Bakong is the first temple mountain of sandstone constructed by rulers of the Khmer empire at Angkor. In the final decades of the 9th century AD, it served as the official state temple of King Indravarman I in the ancient city of Hariharalaya, located in an area that today is called Roluos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close