Jodhpur: Umaid Bhawan Palace

Het Umaid Bhawan-paleis is een van ’s werelds grootste particuliere woningen, waarvan een deel nu beheerd wordt door Taj Hotels. Het monument, vernoemd naar Maharaja Umaid Singh, de grootvader van de huidige eigenaren van het paleis, heeft 347 kamers en dient als hoofdverblijfplaats van de vroegere koninklijke familie van Jodhpur. De bouw startte op 18 november 1929 door de toenmalige Maharaja Umaid Singh en werd in 1943 voltooid. Het paleis werd gebouwd om werkgelegenheid te voorzien aan duizenden mensen in tijden van hongersnood.

Umaid Bhawan Palace is one of the world’s largest private residences. A part of the palace is managed by Taj Hotels. Named after Maharaja Umaid Singh, grandfather of the present owners of the palace, this monument has 347 rooms and serves as the principal residence of the erstwhile Jodhpur royal family. Ground for the foundations of the building was broken on 18 November 1929 by erstwhile Maharaja Umaid Singh and the construction work was completed in 1943. The Palace was built to provide employment to thousands of people during the time of famine.

 

Umaid Bhawan-paleis 01 Umaid Bhawan-paleis 02 Umaid Bhawan-paleis 03 Umaid Bhawan-paleis 04 Umaid Bhawan-paleis 05 Umaid Bhawan-paleis 06 Umaid Bhawan-paleis 07 Umaid Bhawan Palace Jodhpur Umaid Bhawan-paleis 10

Categorieën Azië, Pictures, Pictures India, Pictures JodhpurTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close