Jodhpur: Mehrangarh Fort

Het fort ligt 122 meter boven de stad en wordt omsloten door dikke muren. Binnen zijn er verschillende paleizen die bekend zijn om hun ingewikkelde gravures en uitgestrekte binnenplaatsen. De afdrukken van de kanonskogels van de aanvallende legers van Jaipur zijn nog steeds te zien op de muren. Hoewel de bouw van het fort werd gestart in 1459 door Rao Jodha, stichter van Jodhpur, stammen de meeste gebouwen in het fort uit de periode van Jaswant Singh (1638-1678).

The fort is situated 122 m above the city and is enclosed by imposing thick walls. Inside its boundaries there are several palaces known for their intricate carvings and expansive courtyards. The imprints of cannonball hits by attacking armies of Jaipur can still be seen on the second gate. Though the building of the fortress was originally started in 1459 by Rao Jodha, founder of Jodhpur, most of the fort which stands today dates from the period of Jaswant Singh (1638–78).

 

Meheranghar-fort 01 Meheranghar-fort 02 Meheranghar-fort 03 Meheranghar-fort 04 Meheranghar-fort 05 Meheranghar-fort 06 Meheranghar-fort 07 Meheranghar-fort 08 Meheranghar-fort 09 Meheranghar-fort 10 Meheranghar-fort 11 Meheranghar-fort 12 Meheranghar-fort 13 Meheranghar-fort 14 Meheranghar-fort 15 Meheranghar-fort 16 Meheranghar-fort 17 Meheranghar-fort 18 Meheranghar-fort 19 Meheranghar-fort 20 Meheranghar-fort 21 Meheranghar-fort 22 Meheranghar-fort 23 Meheranghar-fort 24

Categorieën Azië, Pictures, Pictures India, Pictures JodhpurTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close