Yaxchilan

Yaxchilan is een oude Maya-stad en was een van de meest machtige Maya-steden langs de loop van de Usumacinta-rivier. Voor de heerschappij van koning Itzamnaaj Balam II, die van 681 regeerde tot 742, was de stad relatief klein. De stadstaat groeide vervolgens uit tot een regionale hoofdstad en de dynastie duurde tot het begin van de 9e eeuw.

Yaxchilan is an ancient Maya city and was one of the most powerful Maya states along the course of the Usumacinta River. Before the rule of king Itzamnaaj Balam II, who reigned from 681 to 742, the city was relatively small. The city-state then grew to a regional capital and the dynasty lasted into the early 9th century.

Categorieën Midden-Amerika, Video, Video Mexico, Video YaxchilanTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close