Chichen Itza

Chichen Itza was een van de grootste Maya-steden en was waarschijnlijk ook een van de mythische steden die genoemd worden in antieke Meso-Amerikaanse literatuur. De stad had de meest diverse bevolking in de Maya-wereld, een factor die kan hebben bijgedragen aan de verscheidenheid van architecturale stijlen op de site. Het ontwerp van Chichen Itza werd ontwikkeld tijdens zijn eerdere fase van bezetting tussen 750 en 900 na Christus. De definitieve indeling werd ontwikkeld na 900 na Christus, en van de 10e tot de 13e eeuw was het de regionale hoofdstad van het rijk.

Chichen Itza was one of the largest Maya cities and it was likely to have been one of the mythical great cities, referred to in ancient Mesoamerican literature. The city may have had the most diverse population in the Maya world, a factor that could have contributed to the variety of architectural styles at the site. The layout of Chichen Itza developed during its earlier phase of occupation, between 750 and 900 AD. Its final layout was developed after 900 AD, and the 10th century saw the rise of the city as a regional capital controlling the area from central Yucatán to the north coast, with its power extending down the east and west coasts of the peninsula.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close