Agra: Red fort

De bouw van het grote rode zandstenen fort aan de oever van de rivier Yamuna, werd begonnen door keizer Akbar in 1565. Verdere toevoegingen zijn gemaakt door zijn kleinzoon Shah Jahan, met behulp van zijn favoriete bouwmateriaal: wit marmer. Het fort werd in eerste instantie gebouwd als een militaire structuur, maar werd door Shah Jahan omgetoverd in een paleis. Later werd het acht jaar zijn vergulde gevangenis nadat zijn zoon Aurangzeb de macht greep in 1658. Het fort bestaat uit een doolhof van gebouwen, een stad binnen een stad, met inbegrip van enorme ondergrondse secties. Veel van de structuren werden door de jaren heen vernietigd door Nadir Shah, de Marathas, de Jats en tenslotte de Britten, die het fort gebruikten als garnizoen. Zelfs vandaag de dag wordt een groot deel van het fort gebruikt door het leger en is dus niet toegankelijk voor het grote publiek.

Construction of the massive red-sandstone fort, on the bank of the Yamuna River, was begun by Emperor Akbar in 1565. Further additions were made, particularly by his grandson Shah Jahan, using his favourite building material – white marble. The fort was built primarily as a military structure, but Shah Jahan transformed it into a palace, and later it became his gilded prison for eight years after his son Aurangzeb seized power in 1658. The fort contains a maze of buildings, forming a city within a city, including vast underground sections, though many of the structures were destroyed over the years by Nadir Shah, the Marathas, the Jats and finally the British, who used the fort as a garrison. Even today, much of the fort is used by the military and so is off-limits to the general public.

 

Rode fort 01 Rode fort 02 Rode fort 03 (privé-vertrekken van de keizer) Rode fort 04 Rode fort 05 (moskee) Rode fort 06 (audiëntiezaal) Rode fort 07 (audiëntiezaal) Rode fort 08 (Khas Mahal) Rode fort 09 (Sammun Burj) Rode fort 10 (Sammun Burj) Rode fort 11 (Sammun Burj) Rode fort 12 (Diwan-i-Khas) Rode fort 13 Rode fort 14 Rode fort 15 Rode fort 16 Rode fort 17 Rode fort 18 Rode fort 19 Rode fort 20 (Taj Mahal gezien vanaf het fort) Rode fort 21 Rode fort 22 Rode fort 23 Rode fort 24 Rode fort 25 Rode fort 26 Rode fort 27 Rode fort 28 Rode fort 29 Rode fort 30 Rode fort 31 Rode fort 32 Rode fort 33 Rode fort 34 Rode fort 35 Rode fort 36 Rode fort 37 Rode fort 38 Rode fort 39 Rode fort 40 Rode fort 41 Rode fort 42 Rode fort 43 Rode fort 44 Rode fort 45 Rode fort 46 Rode fort 47 Rode fort 48 Rode fort 49 Rode fort 50 Rode fort 51 Rode fort 52 Rode fort 53 Rode fort 54 Rode fort 55 Rode fort 56 Rode fort 57 Rode fort 58 Rode fort 59 Rode fort 60 Rode fort 61 Rode fort 62 Rode fort 63 Rode fort 64 Rode fort 65 Rode fort 66

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Agra, Pictures IndiaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close