Karnak

Het tempelcomplex van Karnak bestaat uit een enorme verzameling van vervallen tempels, kapellen, pilaren en andere gebouwen. De bouw begon tijdens het bewind van Senusret I in het Midden-Koninkrijk en duurde tot in de Ptolemeïsche periode, hoewel de meeste van de bestaande gebouwen dateren uit het Nieuwe Rijk. Het gebied rond Karnak was de belangrijkste plaats van verering van de god Amon in Egypte.

The Karnak Temple Complex comprises a vast mix of decayed temples, chapels, pylons, and other buildings. Building at the complex began during the reign of Senusret I in the Middle Kingdom and continued into the Ptolemaic period, although most of the extant buildings date from the New Kingdom. The area around Karnak was the main place of worship with the god Amun as its head.

Categorieën Midden-Oosten, Video, Video Egypt, Video KarnakTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close