Kom Ombo

De tempel van Kom Ombo werd gebouwd tijdens de Ptolemaeïsche dynastie, maar sommige toevoegingen werden later gemaakt tijdens de Romeinse periode. Het gebouw is uniek vanwege haar dubbele design wat betekent dat er rechtbanken, hallen, heiligdommen en kamers gebouwd werden voor twee goden. De zuidelijke helft van de tempel was gewijd aan de krokodillengod Sobek, de god van de vruchtbaarheid en de schepper van de wereld, samen met Hathor en Khonsu. Het noordelijke deel van de tempel was gewijd aan de valkengod Horus.

The Temple of Kom Ombo is a temple built during the Ptolemaic dynasty. Some additions to it were later made during the Roman period. The building is unique because its double design meant that there were courts, halls, sanctuaries and rooms duplicated for two sets of gods. The southern half of the temple was dedicated to the crocodile god Sobek, god of fertility and creator of the world with Hathor and Khonsu. Meanwhile, the northern part of the temple was dedicated to the falcon god Horus.

Categorieën Midden-Oosten, Video, Video Egypt, Video Kom OmboTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close