Chengde: Puning Temple part 1

De Puning-tempel werd gebouwd in 1755 tijdens het bewind van keizer Qianlong om respect voor het Tibetaanse boeddhisme te tonen. Het werd gemodelleerd naar het Samye-klooster , de heilige Lamatempel in Tibet . De voorkant werd gebouwd in de Chinese stijl hoewel het tempelcomplex zowel Chinese als Tibetaanse invloeden heeft. In de tempel bevindt zich ook ’s werelds hoogste houten sculptuur van de Bodhisattva Avalokitesvara (22 m hoog en 110 ton zwaar).

The Puning Temple was built in 1755, during the reign of the Qianlong Emperor (1735-1796 AD) to show the Qing’s respect to Tibetan Buddhism. It was modeled after the Samye Monastery, the sacred Lamaist site in Tibet. The front temple was constructed in the Chinese style, although the temple complex follows both Chinese and Tibetan architectural styles. The Puning Temple also houses the world’s tallest wooden sculpture of the Bodhisattva Avalokitesvara (22 m high and 110-ton).

Categorieën Azië, Video, Video Chengdu 1999, Video China 1999Tags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close