Chengde: Xumi Fushou Temple

De Xumi Fushou-tempel, gelegen nabij de Putuozongcheng-tempel, werd gebouwd als een kopie van het Tashilhunpo-klooster in Tibet. Het werd gebouwd als residentie voor de zesde Panchen Lama die in 1870 de grote afstand vanuit Tibet naar Chengde. Hij maakte de reis om deel te nemen aan de viering van keizer Qianlongs verjaardag. Ironisch genoeg betekent de naam van de tempel, “geluk en lang leven”, wat in schril contrast staat met de geschiedenis en het ongelukkige lot van de Lama. Hij bezweek in de stad aan de pokken na de viering.

Xumi Fushou Temple, located near Putuozongcheng Temple, was built in an imitation of the Tashilhunpo Monastery in Tibet. It was built as a residence for the sixth Panchen Lama who traveled a great distance from Tibet to Chengde in 1870. He was to participate in the celebration of Emperor Qianlong’s birthday. Ironically, the temple’s name, meaning “happiness and longevity”, runs contrary to its history and the Lama’s unfortunate destiny. He had to be sent home for burial after succumbing to small pox.

Categorieën Azië, Video, Video Chengdu 1999, Video China 1999Tags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close