Cairo: Temple of Hatshepsut

De tempel van koningin Hatsjepsoet, de Djeser-Djeseru (‘Heilige der Heiligen’) is gelegen op de westelijke oever van de Nijl in de buurt van de Vallei der Koningen. De tempel is gewijd aan de zonnegod Amon-Ra en is gelegen naast de dodentempel van Mentuhotep II, dat diende als inspiratie en later, als steengroeve. Het complex werd op 17 november 1997 aangevallen door islamitische extremisten waarbij 62 slachtoffers vielen, vooral toeristen.

The Mortuary Temple of Queen Hatshepsut, the Djeser-Djeseru (“Holy of Holies”), is located on the west bank of the Nile near the Valley of the Kings. The mortuary temple is dedicated to the sun god Amon-Ra and is located next to the mortuary temple of Mentuhotep II, which served both as an inspiration, and later, a quarry. The temple was the site of the massacre of 62 people, mostly tourists, by Islamist extremists that took place on 17 November 1997.

Categorieën Midden-Oosten, Video, Video Cairo, Video EgyptTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close