Cairo: Great Sphinx

De Grote Sfinx is de grootste monoliet ter wereld: 73,5 meter lang, 19,3 meter breed en 20.22 meter hoog. Er wordt algemeen aangenomen dat het gebouwd werd tijdens de heerschappij van farao Khafra (c . 2558-2532 voor Christus).

The Great Sphinx is the largest monolith statue in the world, standing 73.5 metres long, 19.3 metres wide, and 20.22 m high. It is commonly believed to have been built by ancient Egyptians of the Old Kingdom during the reign of the Pharaoh Khafra (c. 2558–2532 BC).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: