Beijing: Forbidden City part 1

De Verboden Stad was het Chinese keizerlijke paleis vanaf de Ming-dynastie tot en met de Qing-dynastie, het einde van het keizerlijke rijk. Het is gelegen in het centrum van Peking en herbergt nu het Palace Museum. Het deed dienst als de woonplaats van keizers en hun gezinnen en was het ceremoniële en politieke centrum van de Chinese overheid gedurende bijna 500 jaar. Het complex, gebouwd tussen 1406 en 1420, bestaat uit 980 gebouwen en beslaat 72 hectare. De Verboden Stad werd uitgeroepen tot World Heritage Site in 1987 en is door UNESCO uitgeroepen tot grootste en best bewaard gebleven houten structuur ter wereld. Sinds 1925 is de Verboden Stad onderdeel van het Palace Museum.

The Forbidden City was the Chinese imperial palace from the Ming dynasty to the end of the Qing dynasty. It is located in the center of Beijing China, and now houses the Palace Museum. It served as the home of emperors and their households as well as the ceremonial and political center of Chinese government for almost 500 years. Built from 1406 to 1420, the complex consists of 980 buildings and covers 72 ha. The Forbidden City was declared a World Heritage Site in 1987, and is listed by UNESCO as the largest collection of preserved ancient wooden structures in the world. Since 1925, the Forbidden City has been under the charge of the Palace Museum.

Categorieën Azië, Video, Video Beijing 1999, Video China 1999Tags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close