Karnak

Het tempelcomplex van Karnak bestaat uit een enorme verzameling van vervallen tempels, kapellen, pilaren en andere gebouwen. De bouw begon tijdens het bewind van Senusret I in het Midden-Koninkrijk en duurde tot in de Ptolemeïsche periode, hoewel de meeste van de bestaande gebouwen dateren uit het Nieuwe Rijk. Het gebied rond Karnak was de belangrijkste plaats van verering van de god Amon in Egypte.

The Karnak Temple Complex comprises a vast mix of decayed temples, chapels, pylons, and other buildings. Building at the complex began during the reign of Senusret I in the Middle Kingdom and continued into the Ptolemaic period, although most of the extant buildings date from the New Kingdom. The area around Karnak was the main place of worship with the god Amun as its head.

 

Karnak 01 Karnak 02 Karnak 03 Karnak 04 Karnak 05 Karnak 06 Karnak 07 Karnak 08 Karnak 09 Karnak 10 Karnak 11 Karnak 12 Karnak 13 Karnak 14 Karnak 15 Karnak 16 Karnak 17 Karnak 18 Karnak 19 Karnak 20 Karnak 21 Karnak 22 Karnak 23 Karnak 24 Karnak 25 Karnak 26 Karnak 27 Karnak 28 Karnak 29 Karnak 30 Karnak 31 Karnak 32 Karnak 33

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close