Abu Simbel

De tempels van Abu Simbel zijn twee massieve rotstempels in de buurt van de grens met Sudan. Het complex is een UNESCO World Heritage Site en werd tijdens het bewind van farao Ramses II in de 13e eeuw voor Christus gebouwd als een blijvend monument voor zichzelf en zijn koningin Nefertari, om zijn overwinning te herdenken in de Slag van Kades. De tempels werden in 1968 in hun geheel verhuisd naar een kunstmatige heuvel hoog boven het reservoir van de Aswan-dam. Dit was noodzakelijk om te voorkomen dat ze zouden overstromen door het enorme kunstmatige waterreservoir dat ontstond naar aanleiding van de bouw van het Nassermeer.

The Abu Simbel temples are two massive rock temples near the border with Sudan. The complex is part of the UNESCO World Heritage Site and were originally carved out of the mountainside during the reign of Pharaoh Ramesses II in the 13th century BC, as a lasting monument to himself and his queen Nefertari, to commemorate his victory at the Battle of Kadesh. However, the complex was relocated in its entirety in 1968, on an artificial hill made from a domed structure, high above the Aswan High Dam reservoir. The relocation of the temples was necessary to avoid their being submerged during the creation of Lake Nasser, the massive artificial water reservoir formed after the building of the Aswan High Dam on the Nile River.

 

Abu Simbel 01 Abu Simbel 02 Abu Simbel 03 Abu Simbel 04 Abu Simbel 05 Abu Simbel 06 Abu Simbel 07 Abu Simbel 08 Abu Simbel 09 Abu Simbel 10 Abu Simbel 11 Abu Simbel 12 Abu Simbel 13 Abu Simbel 14 Abu Simbel 15 Abu Simbel 16 Abu Simbel 17 Abu Simbel 18 Abu Simbel 19 Abu Simbel 20 Abu Simbel 21 Abu Simbel 22 Abu Simbel 23 Abu Simbel 24 Abu Simbel 25 Abu Simbel 26 Abu Simbel 27 Abu Simbel 28 Abu Simbel 29 Abu Simbel 30 Abu Simbel 31 Abu Simbel 32 Abu Simbel 33 Abu Simbel 34 Abu Simbel 35 Abu Simbel 36 Abu Simbel 37 Abu Simbel 38 Abu Simbel 39 Abu Simbel 40 Abu Simbel 41 Abu Simbel 42 Abu Simbel 43 Abu Simbel 44 Abu Simbel 45 Abu Simbel 46 Abu Simbel 47 Abu Simbel 48 Abu Simbel 49

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close