Venice: Basilica di San Marco

De Basilica di San Marco is een van de mooiste voorbeelden van de Byzantijnse architectuur ter wereld. Het ligt vlakbij het ​​Canal Grande, kijkt uit op het Piazza San Marco en grenst aan het Dogenpaleis . In 828 stalen Venetiaanse kooplieden de relieken van de heilige Marcus uit hun oorspronkelijke rustplaats in Alexandrië, Egypte. Er wordt gezegd dat de Venetianen de relieken verborgen in een vat onder lagen van varkensvlees om de islamitische bewakers te omzeilen. De relieken werden aanvankelijk in een tijdelijke kapel binnen het Dogenpaleis geplaatst, maar een grotere kerk werd gebouwd in 829-32. De kerk brandde af in een opstand tegen Doge Pietro Candiano IV in 976, maar werd gerestaureerd door Doge Domenico Contarini rond 1060. De huidige basiliek, dat de oorspronkelijke gebouwen bevat, werd voltooid rond 1071. San Marco is een kathedraal, maar is dat niet altijd geweest: het was de kapel van de Doge van Venetië tot het de zetel van de aartsbisschop van Venetië werd in 1807.

St Mark’s Basilica is one of the finest examples of Byzantine architecture in the world. Located just off the Grand Canal, the basilica overlooks the Piazza San Marco and adjoins the Doge’s Palace. In 828, Venetian merchants stole the relics of Saint Mark the Evangelist from their original resting place in Alexandria, Egypt. It is said the Venetians hid the relics in a barrel under layers of pork to get them past Muslim guards. The relics were initially housed in a temporary chapel within the Doge’s Palace, but a more substantial church was built to shelter the valuable relics in 829-32. The church burned in a rebellion against Doge Pietro Candiano IV in 976, but was restored by Doge Domenico Contarini around 1060. The present basilica, which incorporates the earlier buildings, was completed around 1071. San Marco is a cathedral, but has not always been so: it was the Doge’s chapel until it became the seat of the Archbishop of Venice in 1807.

 

San Marcobasiliek 01 San Marcobasiliek 02 San Marcobasiliek 03 San Marcobasiliek 04 San Marcobasiliek 05 San Marcobasiliek 06 San Marcobasiliek 07 San Marcobasiliek 08 San Marcobasiliek 09 San Marcobasiliek 10 San Marcobasiliek 11 San Marcobasiliek 12 San Marcobasiliek 13 San Marcobasiliek 14 San Marcobasiliek 15 San Marcobasiliek 16 San Marcobasiliek 17

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Italy, Pictures VeniceTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close