Tivoli: Villa d’Este

Villa d’ Este is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft een indrukwekkende verzameling van tuinen, fonteinen en grotten. Kardinaal Ippolito d’ Este koesterde, na de teleurstelling van een mislukte bod voor het pausdom, het idee van het realiseren van een tuin in de hangende kliffen van de vallei, maar het was pas na 1560 dat zijn architectonische droom in vervulling ging.

Villa d’Este, masterpiece of the Italian Garden, is included in the UNESCO world heritage list. It has an impressive concentration of fountains and caves. Cardinal Ippolito d’Este, after the disappointment of a failed bid for the papacy, nurtured the idea of realizing a garden in the hanging cliffs of the valley, but it was only after 1560 that his architectural and iconographic program became clear.

 

Tivoli 01 (Villa d'Este) Tivoli 02 (Villa d'Este) Tivoli 03 (Villa d'Este) Tivoli 04 (Villa d'Este) Tivoli 05 (Villa d'Este - Laan der 100 fonteinen) Tivoli 06 (Villa d'Este - Laan der 100 fonteinen) Tivoli 07 (Villa d'Este - Fontein van klein Rome) Tivoli 08 (Villa d'Este - Fontein van Ovato) Tivoli 09 (Villa d'Este - Neptunusfontein) Tivoli 10 (Villa d'Este - Fontein van Draghi) Tivoli 11 (Villa d'Este - Fontein van Civetta)

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Italy, Pictures TivoliTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close