Vatican City: St. Peter’s Basilica

De Sint-Pietersbasiliek werd ontworpen door Donato Bramante, Michelangelo, Carlo Maderno en Gian Lorenzo Bernini. Het is het meest bekende werk van renaissance-architectuur en blijft een van de grootste kerken ter wereld. In de basiliek bevindt zich het graf van de Heilige Petrus, een van de twaalf apostelen van Jezus en, volgens de traditie, de eerste paus en bisschop van Rome. Het graf ligt direct onder het altaar van de basiliek. Om deze reden worden sinds de vroeg-christelijke periode de meeste Pausen hier begraven. De eerste kerk werd op deze plaats gebouwd ten tijde van de Romeinse keizer Constantijn de Grote. De bouw van de huidige basiliek, ter vervanging van de basiliek van de 4e eeuw na Christus, begon op 18 april 1506 en werd voltooid op 18 november 1626.

St. Peter’s Basilica was principally designed by Donato Bramante, Michelangelo, Carlo Maderno and Gian Lorenzo Bernini. It is the most renowned work of Renaissance architecture and remains one of the largest churches in the world. By Catholic tradition, the basilica is the burial site of its namesake Saint Peter, one of the twelve apostles of Jesus and, also according to tradition, the first Pope and Bishop of Rome. Tradition and strong historical evidence hold that Saint Peter’s tomb is directly below the altar of the basilica. For this reason, many Popes have been interred at St. Peter’s since the Early Christian period. There has been a church on this site since the time of the Roman Emperor Constantine the Great. Construction of the present basilica, replacing the Old St. Peter’s Basilica of the 4th century AD, began on 18 April 1506 and was completed on 18 November 1626.

 

Sint-Pietersbasiliek 01 Sint-Pietersbasiliek 02 Sint-Pietersbasiliek 03 Sint-Pietersbasiliek 04 Sint-Pietersbasiliek 05 Sint-Pietersbasiliek 06 Sint-Pietersbasiliek 07 Sint-Pietersbasiliek 08 Sint-Pietersbasiliek 09 Sint-Pietersbasiliek 10 Sint-Pietersbasiliek 11 Sint-Pietersbasiliek 12 Sint-Pietersbasiliek 13 Sint-Pietersbasiliek 14 Sint-Pietersbasiliek 15 Sint-Pietersbasiliek 16 Sint-Pietersbasiliek 17 Sint-Pietersbasiliek 18 Sint-Pietersbasiliek 19 Sint-Pietersbasiliek 20 (kapel van Pius X) Sint-Pietersbasiliek 21 (graf van Innocentius XI) Sint-Pietersbasiliek 22 (graf van Petrus) Sint-Pietersbasiliek 23 Sint-Pietersbasiliek 24 Sint-Pietersbasiliek 25 (pauselijke stoel) Sint-Pietersbasiliek 26 (Porta Santa) Sint-Pietersbasiliek 27 Sint-Pietersbasiliek 28 (Helena) Sint-Pietersbasiliek 29 (Veronica) Sint-Pietersbasiliek 30 Sint-Pietersbasiliek 31 Sint-Pietersbasiliek 32 Sint-Pietersbasiliek 33 Sint-Pietersbasiliek 34 Sint-Pietersbasiliek 35 Sint-Pietersbasiliek 36 Sint-Pietersbasiliek 37 Sint-Pietersbasiliek 38 Sint-Pietersbasiliek 39 Sint-Pietersbasiliek 40 Sint-Pietersbasiliek 41 Sint-Pietersbasiliek 42 Sint-Pietersplein 01 Sint-Pietersplein 02

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Vatican CityTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close