Vatican City: Vatican Museums

De Vaticaanse Musea tonen werken uit de immense collectie die opgebouwd werd door de rooms-katholieke kerk door de eeuwen heen, waaronder een aantal van de meest gerenommeerde klassieke sculpturen en belangrijkste meesterwerken van de Renaissancekunst in de wereld. Paus Julius II begon met de bouw van de musea in het begin van de 16e eeuw. De Sixtijnse Kapel met haar plafond versierd door Michelangelo en de Stanze della Segnatura, versierd door Raphael zijn de belangrijkste bezienswaardigheden. In 2013 werden de musea bezocht door 5,5 miljoen mensen, wat van hen het vijfde meest bezochte kunstmuseum ter wereld maakt.

The Vatican Museums display works from the immense collection built up by the Roman Catholic Church throughout the centuries including some of the most renowned classical sculptures and most important masterpieces of Renaissance art in the world. Pope Julius II founded the museums in the early 16th century. The Sistine Chapel with its ceiling decorated by Michelangelo and the Stanze della Segnatura decorated by Raphael are on the visitor route through the Vatican Museums. In 2013, they were visited by 5.5 million people, which combined makes it the 5th most visited art museum in the world.

 

Bibliotheek 01 Vaticaanse wacht 02 Vaticaanse wacht 01 Vaticaanse tuinen 06 Vaticaanse tuinen 05 Vaticaanse tuinen 04 Vaticaanse tuinen 03 Vaticaanse tuinen 02 Vaticaanse tuinen 01 Vaticaanse musea 22 Vaticaanse musea 21 Vaticaanse musea 20 Vaticaanse musea 19 Vaticaanse musea 18 Vaticaanse musea 17 Vaticaanse musea 16 Vaticaanse musea 15 Vaticaanse musea 14 Vaticaanse musea 13 Vaticaanse musea 12 Vaticaanse musea 11 Vaticaanse musea 10 Vaticaanse musea 09 Vaticaanse musea 08 Vaticaanse musea 07 Vaticaanse musea 06 Vaticaanse musea 05 Vaticaanse musea 04 Vaticaanse musea 03 Vaticaanse musea 02 Vaticaanse musea 01 Vaticaanse musea 00 Stanze di Raffaello 04 Stanze di Raffaello 03 Stanze di Raffaello 02 (Brand in de Borgio) Stanze di Raffaello 01 (Atheense School) Sixtijnse kapel 07 Sixtijnse kapel 06 Sixtijnse kapel 05 Sixtijnse kapel 04 Sixtijnse kapel 03 Sixtijnse kapel 02  Pio-Clementino 02 Pio-Clementino 01 (Perseus van Canova) Hal der klassieken 10 Hal der klassieken 09 Hal der klassieken 08 Hal der klassieken 07 Hal der klassieken 06 Hal der klassieken 05 Hal der klassieken 04 Hal der klassieken 03 Hal der klassieken 02 Hal der klassieken 01 Galerij der aardrijkskundige kaarten 01 Etruskisch museum 08 (amfoor) Etruskisch museum 07 (urne) Etruskisch museum 06 (sarcofaag) Etruskisch museum 05 (ring met scarabee) Etruskisch museum 04 (grafmonument van destervende Adonis) Etruskisch museum 03 (amfoor) Etruskisch museum 02 (amfoor) Etruskisch museum 01 (altaar voor cybele en attis) Ethnologisch museum 06 (Vairochana Boeddha) Ethnologisch museum 05 (Nigeriaans masker) Ethnologisch museum 04 (grafpalen) Ethnologisch museum 03 (grafmonument) Ethnologisch museum 02 (Congolees masker) Ethnologisch museum 01 (Chileens masker) Egyptisch museum 10 Egyptisch museum 09 Egyptisch museum 08 Egyptisch museum 07 Egyptisch museum 06 (Tuya) Egyptisch museum 05 (Osiris) Egyptisch museum 04 (stèle van hatsjepsoet & Thutmoses III) Egyptisch museum 03 (Serapis) Egyptisch museum 02 (mummie) Egyptisch museum 01 (Anubis) Cortile 05 Cortile 04 (Apollo van de Belvedere) Cortile 03 (Apollo) Cortile 02 (Augustus) Cortile 01 (Laocoön) Bibliotheek 09 Bibliotheek 08 Bibliotheek 07 Bibliotheek 06 Bibliotheek 05 Bibliotheek 04 Bibliotheek 03 Bibliotheek 02

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Vatican CityTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close