London: Westminster Abbey

De Collegiate Church of St. Peter at Westminster, beter bekend als Westminster Abbey, is een gotische kerk in de City of Westminster, Londen. Het is een van de meest opmerkelijke religieuze gebouwen in het Verenigd Koninkrijk en is de traditionele plaats van kroningen en begrafenissen van de Engelse en, later, de Britse monarchen. Volgens de traditie, voor het eerst vermeld door Sulcard rond 1080, werd een kerk gesticht op deze site in de 7e eeuw, ten tijde van Mellitus, een Londense bisschop. De bouw van de huidige kerk begon in 1245 in opdracht van Hendrik III. Sinds 1066, toen Harold II van Engeland en Willem de Veroveraar werden gekroond, worden de kroningen van Engelse en Britse vorsten hier gehouden. Sinds 1100 zijn er minstens 16 koninklijke huwelijken in de abdij geweest . Twee waren van de regerende vorsten ( Hendrik I en Richard II ), hoewel er voor 1919 in 500 jaar tijd geen geweest was.

Westminster Abbey, formally titled the Collegiate Church of St Peter at Westminster, is a large, Gothic church in the City of Westminster, London. It is one of the most notable religious buildings in the United Kingdom and has been the traditional place of coronation and burial site for English and, later, British monarchs. According to a tradition first reported by Sulcard in about 1080, a church was founded at the site in the 7th century, at the time of Mellitus, a Bishop of London. Construction of the present church began in 1245, on the orders of Henry III. Since 1066, when Harold Godwinson and William the Conqueror were crowned, the coronations of English and British monarchs have been held here. Since 1100, there have been at least 16 royal weddings at the abbey. Two were of reigning monarchs (Henry I and Richard II), although before 1919 there had been none for some 500 years.

 

Westminster Abbey 1 Westminster Abbey 2 Westminster Abbey 3 Westminster Abbey 4 Westminster Abbey 5 Westminster Abbey 6 Westminster Abbey 7 Westminster Abbey 8 Westminster Abbey 9 Westminster Abbey 10 Westminster Abbey 11 Westminster Abbey 12 Westminster Abbey 13 Westminster Abbey 14 Westminster Abbey 15 (koor) Westminster Abbey 16 Westminster Abbey 17 Westminster Abbey 18 Westminster Abbey 19 Westminster Abbey 20 Westminster Abbey 21 Westminster Abbey 22 (Coronation Chair) Westminster Abbey 23 (Coronation Chair) Westminster Abbey 24 (Poet's Corner)) Westminster Abbey 25 (Poet's Corner) Westminster Abbey 26 Westminster Abbey 27 (Lady Chapel) Westminster Abbey 28 (tombe van Edward the Confessor) Westminster Abbey 29 (tombe van Elisabeth I) Westminster Abbey 30 (tombe van Mary queen of Scots) Westminster Abbey 31 (tombes van Richard II & Richard III) Westminster Abbey 32 (tombe van Charles Darwin) Westminster Abbey 33 (tombe van Geoffrey Chaucer) Westminster Abbey 34 (tombe van Rudyard Kipling) Westminster Abbey 35 (tombe van Georg Handel Westminster Abbey 36 (tombe van Isaac Newton) Westminster Abbey 37 (tombe van Arthur Wellington) Westminster Abbey 38 (tombe van Horatio Nelson)

Categorieën Europa, Pictures, Pictures London, Pictures UKTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close