Assisi: Basilica of St. Francis

De Basiliek van St. Franciscus is de hoofdkerk van de Franciscaanse Orde in Assisi, de stad waar de heilige Franciscus werd geboren en stierf. De basiliek is een van de belangrijkste christelijke bedevaartsplekken in Italië en is een UNESCO World Heritage Site sinds 2000. De bouw begon in 1228 en het is gelegen op de zijkant van een heuvel. Het bestaat uit twee kerken die bekend staan als de Bovenkerk en de Benedenkerk, en een crypte waar de resten van de heilige Franciscus werden bijgezet. De kerken zijn versierd met fresco’s van tal van laat-middeleeuwse schilders uit de Romeinse en Toscaanse scholen, en omvatten werken van Cimabue, Giotto, Simone Martini en Pietro Lorenzetti.

The Basilica of St. Francis is the mother church of the Franciscan Order in Assisi, the city where St. Francis was born and died. The basilica is one of the most important places of Christian pilgrimage in Italy. It has been a UNESCO World Heritage Site since 2000. Construction began in 1228 and it is built into the side of a hill and comprises two churches known as the Upper Church and the Lower Church, and a crypt where the remains of the saint are interred. The Upper and Lower Churches are decorated with frescoes by numerous late medieval painters from the Roman and Tuscan schools, and include works by Cimabue, Giotto, Simone Martini and Pietro Lorenzetti.

 

Assisi 04 (Basiliek van Sint-Fransiscus) Assisi 04 (Piazza del Comune) Assisi 06 (Basiliek van Sint-Franciscus) Assisi 07 (Basilliek van Sint-Franciscus) Assisi 08 (Basiliek van Sint-Franciscus) Assisi 09 (benedenkerk van de basiliek) Assisi 10 (benedenkerk van de basiliek) Assisi 11 (bovenkerk van de basiliek) Assisi 12 (relikwie in de basliiek) Assisi 13 ( Basiliek - Franciscus predikt tot de vogels) Assisi 14 (Basiliek - Franciscus ontvangt de stigmata)

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Assisi, Pictures ItalyTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close