London: Buckingham Palace

Buckingham Palace is de Londense woon- en werkplaats van het staatshoofd van het Verenigd Koninkrijk. Het gebouw, oorspronkelijk bekend als Buckingham House, was ooit een groot herenhuis dat werd gebouwd voor de hertog van Buckingham in 1703. Het werd later door koning George III aangekocht in 1761 als residentie voor Queen Charlotte en werd bekend als “The Queen’s House”. In de 19e eeuw werd het uitgebreid door de architecten John Nash en Edward Blore die drie vleugels toevoegden rond een centrale binnenplaats. Buckingham Palace werd uiteindelijk het officiële koninklijke paleis na de kroning van Koningin Victoria in 1837.

Buckingham Palace is the London residence and principal workplace of the monarchy of the United Kingdom. Originally known as Buckingham House, the building which forms the core of today’s palace was a large townhouse built for the Duke of Buckingham in 1703. It was subsequently acquired by King George III in 1761 as a private residence for Queen Charlotte and was known as “The Queen’s House”. During the 19th century it was enlarged, principally by architects John Nash and Edward Blore, who formed three wings around a central courtyard. Buckingham Palace finally became the official royal palace of the British monarch on the accession of Queen Victoria in 1837.

 

Buckingham Palace 1 Buckingham Palace 2 Buckingham Palace 3 Buckingham Palace 4 Buckingham Palace 5 Buckingham Palace 6 Buckingham Palace 7 Buckingham Palace 8 Buckingham Palace 9 Buckingham Palace 10 Buckingham Palace 11 Buckingham Palace 12 Buckingham Palace 13 Buckingham Palace 14 Buckingham Palace 15 Buckingham Palace 16 Buckingham Palace 17 Buckingham Palace 18 Buckingham Palace 19 Buckingham Palace 20 Buckingham Palace 21 Buckingham Palace 22 Buckingham Palace 23 (Wellington Arch)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: