Yangon: Shwedagon Pagoda

De Shwedagon-pagode is een vergulde stoepa van 99 meter hoog. De pagode is de meest heilige boeddhistische pagode in Myanmar, omdat het overblijfselen van de vier vorige Boeddha’s bevat. Deze relikwieën zijn de staf van Kakusandha, de waterfilter van Konagamana, een stuk van de mantel van Kassapa en acht haren van het hoofd van Gautama.

Shwedagon Pagoda is a gilded stupa, 99 metres tall. The pagoda is the most sacred Buddhist pagoda in Myanmar, as it is believed to contain relics of the four previous Buddhas. These relics include the staff of Kakusandha, the water filter of Konagamana, a piece of the robe of Kassapa, and eight strands of hair from the head of Gautama.

Categorieën Azië, Video, Video Myanmar, Video YangonTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close