Yangon: Chauk Htat Gyi Pagoda

De Chauk Htat Gyi-pagode staat bekend om zijn enorme 65 meter lange liggende Boeddhabeeld. Het originele beeld werd in 1907 voltooid. Toen na vele decennia het beeld in slechte staat was, besloot een vrome boeddhist het te herstellen. Tijdens de renovatie in 1966 werd ongeveer 5 meter toegevoegd aan de afbeelding. De renovatie werd volledig betaald met donaties van boeddhisten en buitenlandse toeristen.

The Chauk Htat Gyi Pagoda is known for its enormous 65 meters long Reclining Buddha image. The original image was completed in 1907. When after many decades the image was in a bad state of repair, a devout Buddhist decided to restore it. During renovations in 1966 about 5 meters were added to the image. The renovation was paid for entirely with donations from Buddhists and foreign tourists.

Categorieën Azië, Video, Video Myanmar, Video YangonTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close