Lake Nakuru National Park part 4

Lake Nakuru National Park werd opgericht in 1961 rond Lake Nakuru. Het is vooral bekend om zijn duizenden, soms miljoenen flamingo’s die langs de oevers van het meer nestelen . De oppervlakte van het ondiepe meer is vaak nauwelijks herkenbaar als gevolg van de steeds verschuivende roze massa. Het aantal flamingo’s op het meer varieert naargelang de hoogte van het water en voedselvoorraden. Een gebied van 188 km² rond het meer is afgezet als een toevluchtsoord om Rothschild-giraffen, zwarte neushoorns en witte neushoorns te beschermen.

Lake Nakuru National Park was created in 1961 around Lake Nakuru. It is best known for its thousands, sometimes millions of flamingos nesting along the shores. The surface of the shallow lake is often hardly recognizable due to the continually shifting mass of pink. The number of flamingos on the lake varies with water and food conditions. Also of interest is an area of 188 km² around the lake fenced off as a sanctuary to protect Rothschild giraffes, black rhinos and white rhinos.

Categorieën Afrika, Video, Video Kenya, Video Lake NakuruTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close