België: Plantentuin, Gent

Naast een grote buitentuin met o.a. een arboretum, een rotstuin en een mediterrane tuin, vind je in de Plantentuin ook 4.000 m2 aan verwarmde en onverwarmde serres. In totaal vind je er meer dan 10.000 plantensoorten van over de hele wereld.

Ga op ontdekking doorheen de verschillende klimatologische zones. Bewonder de reuzenwaterlelies in de Victoriaserre, snuif het aroma van citrusbloemen op in de Subtropische Serre en tuur omhoog naar de Afrikaanse baobab in de Tropische Serre. Blaas uit in de Succulentenserre, het ideale biotoop van vetplanten en cactussen. De binnen- en buitenvijvers zijn niet alleen publiekslievelingen. Ze zijn ook de perfecte plek om heel wat soorten waterplanten te kweken en te onderzoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close