België: MSK (Museum voor Schone Kunsten), Gent

Het MSK werd officieel opgericht in 1798, wat ons ouder maakt dan België zelf. In 1802 openden de deuren voor het publiek en sinds 1904 is de collectie gehuisvest in een speciaal voor de gelegenheid gebouwd momunent op de rand van het Citadelpark. Na 225 jaar verzamelen bewaart het museum bijna 20.000 stukken uit de Europese schilder- en beeldhouwkunst, van de middeleeuwen tot vandaag. Daaronder bevindt zich ook een uitgebreide collectie kunst op papier: tekeningen, grafische kunst, voorstudies… Via een vaste collectiepresentatie, wisselende tijdelijke tentoonstellingen en een uitgebreid publieksprogramma maken we de collectie toegankelijk en gebruiken we kunst om mensen met elkaar te verbinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close