Duitsland: Museum für Naturkunde, Berlijn

Het Museum für Naturkunde (ook bekend als Humboldt Museum) is een natuurhistorisch museum in Berlijn.

Het speciaal voor dit museum opgerichte gebouw verrees tussen 1883 en 1889. Met een collectie van meer dan 60 miljoen voorwerpen is dit een van de grootste natuurhistorische musea ter wereld. Ondanks een aantal uitbreidingen en renovaties ademt het museum nog altijd een ouderwetse sfeer. De topattractie is ’s werelds grootste dinosaurusskelet, dat op de met glas overdekte binnenplaats tentoongesteld is. Deze kolossale brachiosaurus is 23 m lang en 12 m hoog en werd in 1909 tijdens een Duitse expeditie in Tanzania ontdekt. In de zalen rond de binnenplaats zijn naast kleurige schelpen en vlinders opgezette vogels en zoogdieren te zien. De grote favoriet is Bobby de Gorilla, die van 1928 tot 1935 in de Berlijnse dierentuin woonde. Tot de museumcollectie behoort ook een verzameling mineralen en meteorieten.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Berlin, Pictures DuitslandTags , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close