Oostenrijk: Andräkirche, Salzburg

De oorspronkelijke Andräkirche stond vroeger op de Platzl, maar moest uiteindelijk worden afgebroken om plaats te maken voor een bredere weg. De nieuwe kerk werd gebouwd in neogotische stijl op de Mirabellplatz en werd in 1898 officieel ingewijd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kerk gedeeltelijk verwoest door een bombardement. Een paar jaar na de oorlog begonnen ze met de herbouw van de kerk in een meer vereenvoudigde vorm. In 1969/70 vond een ingrijpende verbouwing plaats: de torens werden ingekort en afgedekt met platte piramidevormige daken, terwijl de voorkant van de kerk een lichtgrijze en witte kleur kreeg.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Oostenrijk, Pictures SalzburgTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close