Oostenrijk: Schloss Schönbrunn: Palmenhaus, Wenen

Het 113 meter lange palmenhuis bestaat uit een 28 meter hoog centraal paviljoen en twee zijpaviljoens die drie meter lager zijn. De drie paviljoens zijn verbonden door tunnelachtige gangen en vormen drie verschillende klimaatzones – een koud huis in het noorden, een “gematigd” in het middenpaviljoen en het tropenhuis in het zuiden.

Voor de imposante ijzeren constructie werd moderne technologie gebruikt en het gebouw kreeg een vorm die overeenkwam met het materiaal. De convexe en concave lijnen van de midden- en zijpaviljoens worden gevormd door uitgebalanceerde proporties en geven de ijzeren constructie ondanks zijn enorme omvang een opvallende lichtheid. De glasvlakken werden tussen het skelet van de buitenste ijzeren constructie gestoken en hechten als een huid aan de gebogen ijzeren liggers.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Oostenrijk, Pictures WenenTags , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close