Oostenrijk: Schloss Schönbrunn: Orangerie, Wenen

Met een lengte van 189 meter en een breedte van tien meter is de Schönbrunn Orangerie een van de grootste barokke gebouwen naast Versailles. De zuidgevel is afwisselend versierd met grotere en kleinere boogopeningen met rustieke pilaren die versierd zijn met maskers. Het interieur heeft ritmisch opgebouwde platte gewelven en vloerverwarming. Een zogenaamde hypocaust verwarming zorgde voor het juiste binnenklimaat om ervoor te zorgen dat de citrusvruchten en potplanten, die gevoelig zijn voor kou, overwinterden. Het aangrenzende halfronde cederhuis, dat de orangerietuin in het oosten omsluit, werd waarschijnlijk gebruikt voor de teelt van tropische planten, waarvoor de langgerekte orangeriezaal minder geschikt was.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Oostenrijk, Pictures WenenTags , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close